Kære %%SUBSCRIBER_NAME%%

Frostvejr klarer hjernen, siger man.

Bare der så havde været mere frostvejr til december måneds klimakonference, tænker jeg, for dér blev der vist ikke indgået mange aftaler, der virkeligt battede: dem, der er store, ansvarsfulde og bindende...

Det får mig til at tænke på, hvor lidt vi egentlig tør involvere os - binde os - tage et ansvar - commitment og engagement. Alt det, som vi synes især medarbejdere skal gøre - det har vi generelt set lidt svært ved.

Personligt synes jeg, at ordet involvere er positivt. Måske fordi jeg selv har en tendens til at involvere mig i mange ting - og ikke mindst: mange mennesker.

Jeg kender også mange, der synes det modsatte. De forbinder det med "at blande sig". At stikke sin næse i noget, der ikke rager een.

"Så hold dog kæft - og lad vær med at blande dig!".

"Du risikerer, at det bliver DIG, der står for skud."

Måske er det derfor. Vi er bange for selv at blive ramt. Vi tør ganske enkelt ikke.

Tænk, hvis vi kommer til "at stå til ansvar" for noget...

Egentligt er det lidt af et paradoks: Vi vil gerne have mere ansvar, magt og indflydelse - for at få mere handlefrihed - men er samtidigt bange for bindingerne, som ligger i ansvaret - fordi vi føler, at vi så mister vores frihed.

CSR (Corporate Social Responsibility) er vel egentlig også mere et spørgsmål om, hvad vi gør, end hvad vi siger, vi vil gøre.

For den enkelte kunne det handle om at støtte en god sag. Det gør vi jo også - engang i mellem. Jeg giver da også en tyver ved landsindsamlinger - og vil da gerne pudse glorien lidt yderligere: vi donerede kr. 19.250 til julemærkehjemmet i Hobro i forbindelse med vores reception. Børnene fik en god dag i Den Gamle By i Århus - vi fik en god fornemmelse inden i.

Men er det nok? Eller er det lidt ligesom den katatolske kirkes bodsaflæggelse: vi køber os fra dårlig samvittighed/synd?

Der er ikke meget involvering heri. Vi risikerer ikke noget.

For mig handler involvering om nærvær og tilstedeværelse: at være der for den anden, når den anden har brug for det. Jeg vælger at tro, at det er mere værd, end at lade være. Jeg vælger at tro på, at jeg har kræfterne til det - overskuddet til det - og at jeg ikke skader mig selv, men netop passer på mig selv, ved at give.

Jeg har også en forretning - og naturligvis skal jeg tjene penge. Kald mig bare naiv, men jeg mener godt, at man kan forene sin sunde logik og snusfornuftige forretning med ægte hjertevarme og hengivenhed for andre mennesker - kolleger såvel som konkurrenter.

Hvis altså det er det, man vælger at gøre - og ikke mindst: tør.

Mange hilsner

Laila Christensen

Erhvervscoach & Partner

 

Samarbejde i et konkurrencepræget marked

"Det kan man da ikke!", vil mange sige. "Den store spiser den mindre - den stærkeste overlever - naturlig udvælgelse". Jo, der er mange imod.

Jeg mener det modsatte. Jeg tror på, at samarbejde er vejen frem. Vi kalder vores konkurrenter for vores kon-kolleger.

Igen handler det ikke om en naiv forestillling om, at alt kan lade sig gøre. Det handler om at vælge at tro på, at hvis man er åben, respektfuld og tillidsfuld nok, kan man se de muligheder, der næsten altid kan opstå, gennem et samarbejde. Hvis man tør, og hvis man involverer sig.

Vi møder mange mulige samarbejdsrelationer gemmen netværk: det er hér, vi skaber vores relationer. Vi er ikke de eneste. Således er det bl.a. lykkedes for os at starte Hello Business Netværk op i Aalborg, Viborg, Frederikshavn - og snart også i Århus - indenfor ganske kort tid - bl.a. fordi vi har fået værdifuld hjælp gennem netværksrelatione, som har involveret sig.

Vi er på vej med fEM (fakultetet for Executive Management) og fVL (fakultetet for Vækst og Ledelse) her i Nord- og Midtjylland, fordi vi har indgået et strategisk samarbejde med indehaveren af samme - og vi nyder dagligt samarbejdet med Right Management og Insights Nordic.

 

Alt, det kræver, er modet og lysten til at involvere sig: at samarbejde, binde sig til et ansvar, commitment og engagement.

Vi er overbeviste om, at vi har sikret vores egen overlevelse, ved at hjælpe de andre med at overleve.

Hvad gør du?

 

Jeg vil slutte med at invitere dig:

Hello Business Netværk Aalborg holder minimesse på First Hotel i Aalborg, onsdag den 17. februar fra kl. 06:45-09:00.

Klik her og læs mere. Du er meget velkommen.

 

Ønsker du at framelde dig dette nyhedsbrev, kan du gøre det her.